La Monaco a fost inaugurat Consulatul Onorific al Republicii Moldova

  • 19 Martie 10:43
La Monaco a fost inaugurat Consulatul Onorific al Republicii Moldova

Republica Moldova a inaugurat Consulatul Onorific în Principatul Monaco, care va fi condus de către Consulul Onorific Iacopomichele Cassiano, numit recent în această funcție de autoritatile Republicii Moldova.

Anunțul a fost făcut de Ambasada Republicii Moldova în Franța. Sursa citată a precizat că inaugurarea a avut loc în data de 15 martie, în cadrul unei ceremonii oficiale organizate cu acest prilej.

Evenimentul s-a desfășurat în prezența Excelențelor Sale Pierre Dartou, Ministru de Stat, Isabelle Berro-Amadei, Consilieră a Guvernului și ministră pentru Relații Externe și Cooperare, și Maryse Battaglia, Consilieră Națională. De asemenea, la ceremonie au participat mai mulți funcționari monegasci de rang înalt, membri ai corpului diplomatic acreditat la Monaco și reprezentanți ai mediului de afaceri.

Ambasadoarea Corina Călugăru a evocat interesul autorităților naționale de a dinamiza și a diversifica relațiile moldo-monegasce, prin valorificarea potențialului și a oportunităților de cooperare dinte cele două state, concretizat inclusiv prin extinderea rețelei consulare onorifice și numirea unui Consul Onorific la Monaco.

Momentul culminant al evenimentului l-a constituit evoluția talentatei pianiste Martina Meola, oaspeții fiind impresionați de dăruirea și profesionalismul cu care tânăra abordează orice partitură. De origine din Republica Moldova, Martina Meola s-a remarcat de mică prin aptitudinile sale muzicale, iar la vârsta de doar nouă ani a fost admisă la prestigiosul Conservator „Giuseppe Verdi” din Milano.

Pe finalul evenimentului, oaspeții au fost invitați la un cocktail cu degustare a vinurilor de la cunoscuta Companie „Chateau Purcari” din Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău