La Ministerul Agriculturii s-a discutat despre sprijinul coordonat pe care l-ar putea oferi agențiile ONU producătorilor agricoli

  • 22 August 2023 19:59
La Ministerul Agriculturii s-a discutat despre sprijinul coordonat pe care l-ar putea oferi agențiile ONU producătorilor agricoli

Viceprim-ministrul Vladimir Bolea s-a întâlnit cu reprezentanții agențiilor specializate, fondurilor și programelor ONU la Chișinău, pentru a discuta despre posibilitățile de a interveni cu măsuri de urgență în sprijinul agricultorilor. Totodată, s-a făcut referință la soluționarea problemelor legate de exportul cerealelor.

„Prima mare problemă pe care o ridică agricultorii moldoveni este prăbușirea prețurilor. Prețul actual la cereale și oleaginoase nu acoperă cheltuielile de producere. A doua provocare este majorarea costurilor la transport. Astfel, pe lângă necesitatea de a investi în infrastructura feroviară și navală, mai trebuie să investim în punctele de trecere a frontierei din țara noastră. Una dintre soluții ar fi să instalăm scanere pentru camioanele de mare tonaj, să extindem numărul pistelor și să amenajăm parcări în apropierea punctelor vamale”, a menționat viceprim-ministrul Vladimir Bolea.

Oficialii ONU au menționat că intenționează să atragă surse financiare suplimentare și să extindă Programul de Răspuns de Urgență al Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău