La mai bine de trei luni de la începutul anului, Găgăuzia și-a adoptat bugetul pentru 2022

  • 10 Aprilie 2022 09:24
La mai bine de trei luni de la începutul anului, Găgăuzia și-a adoptat bugetul pentru 2022

Deputații Adunării Populare de la Comrat, organul legislativ al autonomiei găgăuze, au aprobat, vineri, bugetul unității teritorial administrative. Documentul a fost votat în lectura a doua și a treia, transmite Radio Chișinău.

Bugetul Găgăuziei pentru 2022 se cifrează la 1 miliard 110 milioane de lei.

Deputații au aprobat bugetul, nu înainte însă de a-l critica. Unii dintre ei au afirmat că, la elaborarea proiectului, executivul nu a ținut con de interesele populației.

Unii deputați au criticat faptul că rămân mari cheltuielile administrative pentru întreținerea unor structuri ale executivului autonomiei, în timp ce au fost reduse substanțial cheltuielile pe domeniul social, în special pentru instituțiile preșcolare.

Între altele, bugetul prevede un fond de salvare a limbii găgăuze în valoare de 5 milioane de lei, în creștere față de anii precedenți.

Amintim că după alegerile locale din toamna anului 2021, Adunarea Populară de la Comrat s-a pomenit într-un blocaj politic, nefiind capabilă să-și aleagă conducerea. Aceasta a fost aleasă abia la începutul lunii februarie, fapt ce a făcut funcțional organul legislativ al autonomiei găgăuze.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău