La München începe tradiționala Conferință de Securitate. Evenimentul este dedicat în mare parte crizei provocate de concentrarea trupelor ruse la frontiera cu Ucraina

  • 18 Februarie 2022 13:10
La München începe tradiționala Conferință de Securitate. Evenimentul este dedicat în mare parte crizei provocate de concentrarea trupelor ruse la frontiera cu Ucraina

La München, în Germania, începe astăzi tradiționala Conferință de Securitate care va dura până duminică. La acest eveniment participă și președinta Maia Sandu, transmite Radio Chișinău.

Președinta Maia Sandu participă, între 18 și 20 februarie la lucrările Conferinței pentru Securitate de la München, anunță un comunicat de presă al Președinției de la Chișinău.

Același comunicat precizează că evenimentul va reuni șefi de state și de guverne, precum și reprezentanți ai organizațiilor internaționale din domeniul securității.

La conferință, Maia Sandu va lua cuvântul în cadrul unor dezbateri consacrate combaterii corupției, dar și  migrației și securității internaționale.

Maia Sandu este însoțită la Munchen de către secretarul general al cabinetului prezidențial, Cristina Gherasimov.

Conferința de Securitate de Munchen va fi dedicată, anul acesta, în cea mai mare parte, crizei provocate de concentrarea trupelor ruse la frontiera cu Ucraina și riscului unei noi intervenții militare a Moscovei pe teritoriul ucrainean.

Rusia nu va fi prezentă la evenimentul la care vor lua parte peste 30 de lideri mondiali și 100 de miniștri de externe și ai apărării din întreaga lume. Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat că forumul ar fi devenit din ce în ce mai părtinitor față de Occident, „pierzându-și inclusivitatea și obiectivitatea”.

Presa internațională scrie că la conferință vor participa, între alți lideri mondiali,  vicepreședintele Statelor Unite, Kamala Harris, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, dar și președintele ucrainean, Volodimir Zelenski.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău