La Londra va fi anunțat astăzi numele noului premier al Marii Britanii

  • 23 Iulie 2019 13:53
La Londra va fi anunțat astăzi numele noului premier al Marii Britanii

La Londra urmează să fie anunțat astăzi numele noului premier al Marii Britanii. Membrii Partidului Conservator au de ales între fostul ministru de externe, Boris Johnson, considerat favorit și Jeremy Hunt, actualul șef al diplomației.

Analiștii politici nu se așteaptă la nicio surpriză în această cursă electorală, ceea ce înseamnă că Boris Johnson are toate șansele să devină cel de-al 77-lea premier al Marii Britanii și cel de-al 14-lea din timpul domniei Reginei Elisabeta a II-a, transmite Radio România Actualități.

Va fi însă pentru prima oară în istorie când prim-ministrul va fi ales de membrii de partid și nu de parlamentari sau de întregul electorat.

Boris Johnson a promis că Marea Britanie va încheia procesul de Brexit la 31 octombrie, chiar și fără un acord și fără să țină cont de consecințe. Secretarul de stat din Ministerul de Externe, Alan Duncan, a demisionat ieri pentru a nu fi nevoit să servească într-un executiv condus de Boris Johnson, în timp ce ministrul de finanțe, Philip Hammond, și cel al justiției, David Gauke, au anunțat că vor face același lucru în zilele următoare, mai transmite RRA.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău