La Kiev începe Summitul Platformei Crimeea. Igor Grosu va ține un discurs despre consecințele războiului asupra Ucrainei și Republicii Moldova

  • 11 Septembrie 08:56
La Kiev începe Summitul Platformei Crimeea. Igor Grosu va ține un discurs despre consecințele războiului asupra Ucrainei și Republicii Moldova

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, va participa astăzi, 11 septembrie, la cel de-al 4-lea Summit al Platformei Crimeea. Evenimentul se desfășoară la Kiev și este găzduit de Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Summitul, care reunește delegații oficiale din mai multe țări, va aborda subiecte ce vizează situația actuală de securitate din Ucraina.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, va susține un discurs în cadrul Summitului în care se va referi la consecințele agresiunii militare ruse asupra Ucrainei și Republicii Moldova, dar și la eforturile de a integra cele două țări în marea familie europeană, de a contribui la climatul de pace și la securitatea europeană.

Summitul Platformei Crimeea are scopul de a consolida eforturile comunității internaționale pentru restabilirea integrității teritoriale a Ucrainei, de a atrage atenția asupra situației din Ucraina și a încălcărilor dreptului internațional de către Federația Rusă.

Primul Summit al Platformei Crimeea s-a desfășurat în anul 2021, iar la eveniment au participat delegații din 43 de țări.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,54 m/s
Wed
17
Thu
18
Fri
18
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău