La Kiev a avut loc ceremonia de întronizare a Mitropolitului Epifanie ca Întâistătător al Bisericii Ortodoxe autocefale a Ucrainei

  • 03 Februarie 2019 16:38
La Kiev a avut loc ceremonia de întronizare a Mitropolitului Epifanie ca Întâistătător al Bisericii Ortodoxe autocefale a Ucrainei

La Catedrala Sfânta Sofia din Kiev a avut loc ceremonia de întronizare (ascensiunea la tron) a Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe a Ucrainei (BU), Mitropolitul Kievului și Întregii Ucraina – Epifanie, transmite UNIAN.

Întronizarea a avut loc în timpul unei liturghii divine. În special, Mitropolitul Emmanuil al Franței al Patriarhiei Ecumenice, Mitropolitul Macarie (fostul primat al Bisericii Autocefale Ucrianene) și Mitropolitul Simeon (fostul reprezentant al Bisericii ruse în Ucraina), l-au așezat pe rând pe Mitropolitul Epifanie pe tron, pronunțand solemn cuvântul „Axios“ (vrednic, demn).

După aceasta, lui Epifanie i-au fost acordate însemnele primatului sau. Astfel, crucea i-a fost acordata de Mitropolitul Ioan de Cerkassk și Cigirinsk, panaghia (o icoana mică a Fecioarei Maria) de către Mitropolitul Iuri (Kalisciuk), care conduce Biserica Ortodoxă Ucraineană din Canada, a doua panaghie a fost acordata de către Mitropolitul Antonie (Șcerban) al Bisericii Ortodoxe Ucrainene din Statele Unite ale Americii.

Dreptul de a purta a doua panaghie este privilegiul șefilor bisericilor naționale.

După ce a primit aceste simboluri bisericești, întronizarea a fost considerata ca implinita, iar Mitropolitul Epifanie a devenit șef al Bisericii Ortodoxe a Ucrainei.

Sursa: Pagina de Rusia

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău