La intersecția str. Calea Orheiului și Studenților se construiește o bandă suplimentară

  • 26 Martie 2022 11:18
La intersecția str. Calea Orheiului și Studenților se construiește o bandă suplimentară

La intersecția străzilor Calea Orheiului și Studenților se construiește o bandă suplimentară care să decongestioneze traficul rutier la ieșirea din capitală. Actualmente se fac lucrări de terasament, se montează bordurile, se așterne pietrișul și este amenajat trotuarul pentru pietoni, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al municipalității.

În același sector al capitalei se reabilitează zonele pietonale din Parcul Râșcani, în perimetrul str. D. Râșcanu – str. A. Saharov – str. Braniștii. A fost instalat sistemul de iluminat public și sunt amenajate locuri de parcare. Iar pe ambele părți ale străzii Kiev, în perimetrul str. T. Vladimirescu – scuarul „Guguță” sunt amenajate trotuare.

În sectorul Botanica este reabilitat parcul din Piața Decebal. Pe strada Burebista, în perimetrul bd. Dacia – str. Sarmizegetusa, se aplică pavajul pe trotuar.

În sectorul Centru sunt reparate curțile de bloc din bd. Ștefan cel Mare și Sfânt nr. 64 și din strada Gh. Cașu nr 20, cu fracții. Continuă lucrările de reparație a infrastructurii rutiere și pietonale pe str. Alexandru Bernardazzi și sunt reabilitate trotuarele pe str. A. Șciusev , în perimetrul str. Pușkin – str. Ismail. Iar pe strada Ialoveni, 98 se amenajează spațiul verde a unui teren de minifotbal.

În sectorul Buiucani este amenajat spațiul din fața Preturii. De asemenea, este amenajat un nou scuar pe strada Ion Creangă, 41, fiind reabilitate spațiile verzi și  aleile pietonale. Este instalat mobilier urban și sunt amenajate locuri de parcare.

În sectorul Ciocana continuă amenajarea aleii școlarilor în partea de sus a bd. Mircea cel Bătrân. Acolo sunt reabilitate scările care fac legătura cu blocurile de locuințe și Liceul Teoretic „Constantin Negruzzi” şi a grădiniței de copii nr. 188. La fel, sunt reabilitate trotuarele din str. M. Sadoveanu și este reparat trotuarul din bd Mircea cel Bătrân, partea pară, în perimetrul str. P. Zadnipru – str. Ginta Latină. Proiectul se prevede a fi implementat pe parcursul a trei ani.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău