La Institutul de Medicină Urgentă a fost inaugurată după reparație Secția de chirurgie oro-maxilo-facială, unică în țară

  • 12 Martie 16:30
La Institutul de Medicină Urgentă a fost inaugurată după reparație Secția de chirurgie oro-maxilo-facială, unică în țară

La Institutul de Medicină Urgentă,a fost inaugurată, după reparație, Secția de chirurgie oro-maxilo-facială pentru adulți, care este unică în țară. Potrivit Ministerului Sănătății, secția, cu o capacitate de 32 de paturi, activează non-stop și este specializată în acordarea asistenței medicale pacienților cu diverse patologii oro-maxilo-faciale, transmite IPN.

Aici sunt tratate patologii oro-maxilo-faciale, cum ar fi procese inflamatorii, tumori benigne ale părților moi și scheletului facial, traumatisme severe, malformațiile congenitale, inclusiv anomalii congenitale din zona capului, a gâtului, a feței și a maxilarelor, precum și a țesuturilor moi ale cavității orale, sechele postraumatice, postoperatorii etc.

Specialiștii din cadrul secției de chirurgie oro-maxilo-facială asigură realizarea unui spectru larg de proceduri chirurgicale, inclusiv intervenții de chirurgie reconstructivă și estetică precum: rinoplastie, blefaroplastie, otoplastie, transplant de piele în zona feței, înlăturarea cicatricilor, lifting facial și cervical.

Pe parcursul anilor 2021-2023, în cadrul secției au fost tratați circa 4700 de pacienți.

Renovarea capitală a secției a fost posibilă datorită investițiilor semnificative din sursele bugetului public național, în valoare totală de 9,2 milioane de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina credinței
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:67 %
Vint:2,06 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău