La Institutul de Educație Fizică și Sport al USM a fost inaugurat un Centru de instruire și evaluare motrică, cu sprijinul DRRM

  • 06 Octombrie 16:40
La Institutul de Educație Fizică și Sport al USM a fost inaugurat un Centru de instruire și evaluare motrică, cu sprijinul DRRM

Un Centru de instruire și evaluare motrică a fost inaugurat la Institutul de Educație Fizică și Sport al Universității de Stat din Moldova. Noul Centru reprezintă o investiție strategică în dezvoltarea abilităților practice ale studenților și a fost creat cu suportul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României, transmite MOLDPRES.

Investițiile efectuate au permis modernizarea infrastructurii instituției, oferind atât studenților, cât și cadrelor didactice acces la tehnologii și echipamente de ultimă generație pentru practicarea modului sănătos de viață, sportul de performanță, reabilitare și optimizare a condiției fizice.

Rectorul Universității de Stat din Moldova, Igor Șarov, a mulțumit României pentru multitudinea de proiecte care au fost realizate cu sprijinul Guvernului de la București în domeniile educației, infrastructurii, culturii, sănătății și sportului.

Aceste proiecte sunt o dovadă că, prin colaborare, putem crea oportunități care au un impact pozitiv asupra comunităților, economiei și calității vieții cetățenilor”, a afirmat rectorul.

Secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, Adrian Dupu, a subliniat importanța investiției pentru formarea și instruirea unor specialiști bine pregătiți, capabili să răspundă cerințelor tot mai complexe din domeniul științe ale sportului.

Tot cu sprijinul DRRM, la Institutul de Educație Fizică și Sport al Universității de Stat din Moldova a fost inaugurat la începutul lunii septembrie un Centru Universitar de Instruire și Reabilitare Medicală. Acesta a fost amenajat și dotat la standarde moderne, oferind studenților și cadrelor didactice acces la tehnologii și echipamente de ultimă generație pentru reabilitarea și optimizarea condiției fizice.

La sfârșitul anului trecut, Guvernul a adoptat decizia privind fuzionarea Universității de Stat de Educație Fizică și Sport cu Universitatea de Stat din Moldova. Astfel, după reorganizare, Institutul de Educație Fizică și Sport s-a regăsit ca structură separată în cadrul USM, cu trei facultăți: Kinetoterapie, Educație Fizică și Sport și Științe ale Securității. Ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun a anunțat anterior că după turul I al admiterii în universități în acest an, a fost înregistrată cea mai bună admitere la Institutul de Educație Fizică și Sport din ultimii ani. Astfel, 527 de tineri au optat să devină antrenori, profesori de educație fizică, maseuri, kinetoterapeuți și specialiști în securitate publică.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Mon
14
Tue
15
Wed
16
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău