La Herson, trupele ucrainene continuă să atace forțele ruse de ocupație

  • 17 Aprilie 2022 11:29
La Herson, trupele ucrainene continuă să atace forțele ruse de ocupație

Trimisul RRA, Mario Balint, în regiunea Odesa, trasmite că rușii au bombardat ieri mai multe orașe din sudul Ucrainei, în timp ce la Herson trupele ucrainene continuă să atace forțele ruse de ocupație.

Luptele au continuat în ultimele ore în regiunea Herson, acolo unde trupele ruse au săpat tranșee pentru a se apăra în localitățile Liubimovka, Petrovka și Hreșcenivka, în apropierea Hersonului.

S-au auzit schimburi dure de artilerie în zona ocupată, Cernobaivska. Potrivit Serviciului de presă al Brigăzii mecanizate “Cavalerii iernii” din Odesa, care luptă în regiunea Herson, militarii Brigăzii 28 au distrus în ultimele ore trei tancuri și transportoare rusești aflate în recunoaștere.

Herson este primul oraș important ucrainean care a fost cucerit de trupele rusești, după declanșarea invaziei din 24 februarie.

El deschide calea dinspre Peninsula Crimeea, ocupată de ruși în 2014, spre restul teritoriului ucrainean.

Pierderea orașului ar fi o gravă lovitură pentru aceștia, deși nu este complet pacificat, iar serviciile de informații au comunicat că acolo operează forțe importante de partizani ucrainenii care îi atacă pe ruși în spatele frontului.

Din Herson, rușii au încercat să avanseze spre orașul Nicolaev, extrem de important din punct de vedere strategic.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău