La Grădina Zoologică din capitală va fi deschis un terariu cu 20 de reptile, printre care 12 șerpi

  • 24 Aprilie 2019 12:32
La Grădina Zoologică din capitală va fi deschis un terariu cu 20 de reptile, printre care 12 șerpi

Până la finele lunii mai, pe teritoriul Grădinii Zoologice din Chișinău va fi deschis un terariu - spațiu în care vor fi expuse reptile, comunică MOLDPRES.

Solicitat de agenție, directorul adjunct al instituției, Sergiu Pânzari, a menționat că lucrările de amenajare a terariului sunt aproape finalizate, acum se lucrează la sistemele de aer condiționat și ventilație. În terariu vor fi expuse aproape 20 de reptile, printre care 12 șerpi.

„Tot în acest spațiu va fi expus și cel mai mare șarpe din colecția grădinii, un anaconda de Paraguay. Accesul vizitatorilor în terariu va fi limitat. În clădire vor putea intra doar câte 10 persoane, însoțite de un supraveghetor”, a spus Pânzari.

El a adăugat că după zeci de ani în care acces la reptile au avut doar îngrijitorii grădinii, vietățile vor fi expuse publicului larg. „De la începutul lunii mai, vizitatorii noștri vor putea admira și crocodilul, care va fi amplasat în spațiul din anul trecut”, a adăugat sursa citată.

Instituția Științifică de Instruire și Culturalizare „Grădina Zoologică” a fost fondată la 9 mai 1978 de către autoritățile locale ale orașului Chișinău. În prezent, colecția instituției numără peste 1000 de exemplare. Printre acestea sunt animale rare incluse în Cartea Roșie Internațională.

Biletul de acces pe teritoriul grădinii costă 30 de lei pentru adulți, cinci lei pentru studenți și pensionari, iar accesul copiilor sub șapte ani este gratuit.

Datele oficiale arată că, anual, Grădina Zoologică din Chișinău este vizitată de peste 300 mii de persoane. În cadrul instituției muncesc în jur de 100 de angajați.

 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
16,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău