La frontiera ruso-ucraineană există peste 10.000 de militari

  • 30 Iulie 2014 10:48
La frontiera ruso-ucraineană există peste 10.000 de militari

SUA au urmat Uniunea Europeană și au aplicat noi sancțiuni împotriva Rusiei.

Președintele american, Barack Obama, a anunțat că sunt vizate de măsuri restrictive sectoarele cheie ale economiei rusești: sectorul energetic, domeniul apărării și cel financiar. Amintim că mai sunt vizate de sancțiuni corporația rusă constructoare de nave OSK, Banca VTB, Rosselhozbank și Banca Moscovei.

Barack Obama a menționat că "nu este vorba despre un nou război rece, ci despre o problemă foarte specifică legată de atitudinea Rusiei, care refuză să recunoască faptul că Ucraina își poate urma propria cale", relatează BBC.

Pentagonul susține că Rusia continuă să-și concentreze unitățile militare la granița cu Ucraina și că, în prezent, la frontiera ruso-ucraineană există peste 10.000 de militari, care sunt mult mai aproape de graniță decât în primăvară.

Potrivit Purtătorului de cuvânt al Pentagonului, contraamiralul John Kirby, Rusia a trimis la frontiera cu Ucraina unități de infanterie și artilerie și mai multe blindate. "Capacitatea de luptă le permite să se implice într-o mare varietate de activități militare" - a precizat Kirby.

Totodată, Pentagonul a remarcat că Moscova furnizează în continuare arme grele separatiștilor din estul Ucrainei, notează Rador.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:67 %
Vint:4,12 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău