La Filarmonică are loc demontarea materialelor constructive deteriorate în incendiu

  • 10 Noiembrie 2020 09:31
La Filarmonică are loc demontarea materialelor constructive deteriorate în incendiu

La Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” din capitală au loc lucrări de demontare a materialelor constructive deteriorate în incendiul din septembrie. Lucrările sunt efectuate de o companie specializată. Pentru monitorizare, la fața locului își continuă activitatea Statul Major al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, transmite IPN.

Alexandru Oprea, șef adjunct al IGSU, a declarat că, după mai multe evaluări, s-a constatat că există pericol de prăbușire a unor elemente de construcție. S-a decis ca acestea să fie demontate, astfel încât să fie asigurat accesul la o altă parte a clădirii, iar ulterior se va decide în privința clădirii în întregime. Toate lucrările vor fi efectuate mecanizat, fără ca vreo persoană să se afle în încăpere.

Potrivit estimărilor realizate de compania responsabilă de demontare, lucrările ar putea dura zece zile.  După ce vor fi înlăturate deșeurile, experții vor evalua starea tehnică a edificiului și se vor pronunța asupra următoarelor etape.

La sfârșitul lunii septembrie, la Filarmonică a avut loc un incendiu puternic, pe care pompierii au reușit să-l lichideze complet a doua zi. Tavanul sălii principale a clădirii a cedat. Grupul de lucru a recomandat autorității administrației publice centrale de specialitate în domeniul culturii elaborarea unui studiu de fezabilitate privind reconstrucția Filarmonicii Naționale, cu evaluarea cheltuielilor necesare și conceptului de proiect privind viitorul obiectivului nominalizat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
0
Ninsoare
Umiditate:86 %
Vint:7,72 m/s
Fri
-1
Sat
0
Sun
0
Mon
1
Tue
0

Curs oficial BNM 28 Ianuarie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.0295 -0.0678
USD 17.3561 -0.0272
RON 4.3139 -0.0137
UAH 0.6161 -0.0014
RUB 0.2294 -0.0018
Arhivă Radio Chișinău