La Facultatea de Drept, USM va fi studiat un nou curs, dezvoltat de profesori și juriști din Republica Moldova și SUA

  • 08 Octombrie 2022 15:00
La Facultatea de Drept, USM va fi studiat un nou curs, dezvoltat de profesori și juriști din Republica Moldova și SUA

Studenții de la Drept vor studia un nou curs care să-i ajute să-și dezvolte abilități și competențe practice.

Cursul face parte din Programul „Consolidarea Cercetării, Scrierii și Argumentării Juridice în Moldova”, la lansarea căruia a participat astăzi, 7 octombrie, rectorul USM, Igor Șarov.

Programul va fi implimentat la facultățile de drept din 6 instituții superioare de învățământ și colegii. Acesta prevede un curs nou, menit să ajute viitorii juriști să învețe încă de pe băncile universitare exact ceea ce le vor cere angajatorii – abilități și competențe practice de a înțelege just care este sarcina pusă în fața lor, cum să se mobilizeze pentru o bună și exhaustivă documentare, să-și formuleze în scris sau să expună verbal propriile viziuni cât mai convingător și totodată accesibil.

Materialele didactice au fost dezvoltate de profesori și juriști din Republica Moldova cu suportul a doi profesori de la William and Mary Law School din SUA, Jennifer Franklin și Jennifer Stevenson.

Rectorul USM, Igor Șarov a menționat că toate facultățile de Drept trebuie să se modernizeze și să plaseze just accentele în procesul de instruire a viitorilor juriști, indiferent de domeniul în care vor profesa după absolvire. „Ne dorim ca absolvenții noștri să profeseze în țară și să reprezinte adevărata putere în slujba binelui. Conlucrarea dintre profesorii din SUA și din RM pentru elaborarea de curricule, materiale didactice ne permite să credem că acest curs nu doar va rezista printre opțiunile oferite, dar se va orienta către instruirea continuă, pe tot parcursul vieții fiecărei tagme de juriști din țara noastră”, a mai declarat rectorul USM.

Programul este implementat de National Center for State Courts Williamsburg, sucursala Chișinău (NCSC Chișinău) cu suportul Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău