La Edineț va fi construit un complex multifuncțional sportiv

  • 04 Martie 19:04
La Edineț va fi construit un complex multifuncțional sportiv

Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, SRL „Clemantin” și Primăria municipiului Edineț au semnat un contract de antrepriză în cadrul proiectului „Crearea complexului multifuncțional sportiv în municipiul Edineț”, finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL). Contractul a fost semnat luni, 4 martie 2024, în incinta ADR Nord.

Conform contractului, în decurs de maxim 22 de luni de la primirea ordinului de începere a execuției, SRL „Clemantin” s-a angajat să construiască un complex sportiv multifuncțional în municipiul Edineț.

Potrivit autorității publice locale din municipiul Edineț, proiectul va contribui la îmbunătățirea infrastructurii regionale pentru dezvoltarea sportului și punerea în valoare a patrimoniului sportiv, prin organizarea diverselor activități sportive pentru promovarea imaginii Regiunii de Dezvoltare Nord drept regiune favorabilă pentru practicarea și dezvoltarea sportului ca mod sănătos de viață.

De viitorul complex sportiv multifuncțional vor beneficia circa 100 de mii de locuitori din raioanele Edineț, Briceni, Ocnița, Râșcani, Dondușeni, precum și turiștii. De asemenea, printre beneficiarii proiectului se mai numără cel puțin 10 agenți economici, care vor putea dezvolta afaceri în domeniul turismului sportiv, cel puțin 5 școli sportive din orașele Edineț, Briceni, Ocnița, Râșcani, Dondușeni. Totodată, cel puțin 500 de elevi vor practica în mod regulat sportul în viitorul complexul multifuncțional sportiv, iar șase federații sportive vor avea acces la infrastructura creată pentru a organiza competiții sportive regionale, naționale și internaționale.

Valoarea contractului de antrepriză constituie 32.387.496,96 de lei, contribuția Primăriei municipiului Edineț fiind de 17% din valoarea contractului.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău