La Edineț a fost inaugurat sediul Agenției Teritoriale de Asistență Socială Nord

  • 10 Octombrie 20:40
La Edineț a fost inaugurat sediul Agenției Teritoriale de Asistență Socială Nord

Astăzi, 10 octombrie, la Edineț, a avut loc evenimentul oficial de inaugurare a sediului Agenției Teritoriale de Asistență Socială (ATAS) Nord. La eveniment a fost prezent ministrul muncii și protecției sociale, Alexei Buzu, aflat în vizită de lucru în raioanele Edineț și Briceni. Cu această ocazie, ministrul a avut o întâlnire constructivă cu asistenții sociali, angajații din cadrul Agenției și Structurilor Teritoriale de Asistență Socială, reprezentanții Structurilor Teritoriale pentru Ocuparea Forței de Muncă, a Inspectoratului Teritorial al Muncii și ai Caselor Teritoriale de Asigurări Sociale, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Muncii și Protecției Sociale.

Prin inaugurarea acestui sediu, nu doar îmbunătățim infrastructura sistemului de asistență socială și creăm condiții bune de muncă pentru angajați, dar ne și reafirmăm angajamentul de a oferi sprijin adecvat persoanelor vulnerabile. Prin extinderea serviciului Echipă mobilă și creșterea numărului de specialiști în domeniul protecției copilului și prevenirii violenței, ne dorim să asigurăm accesibilitate și eficiență în intervențiile noastre”, a menționat Alexei Buzu la inaugurarea sediului ATAS Nord.

La Edineț a fost inaugurat sediul Agenției Teritoriale de Asistență Socială Nord

ATAS Nord oferă un total de 44 de servicii sociale, inclusiv servicii destinate protecției drepturilor copilului și asistenței familiilor în dificultate. De asemenea, toate cele patru Structuri Teritoriale de Asistență Socială Briceni, Edineț, Ocnița și Rîșcani, pe care le gestionează Agenția, dispun de Serviciul social „Echipă mobilă”, după ce acesta a fost extins în anul curent în STAS Ocnița, STAS Râșcani și STAS Briceni. Grație acestui serviciu, accesul persoanelor cu dizabilități la asistență socială a fost sporit, contribuind semnificativ la integrarea lor în comunitate.

De asemenea, în cadrul Agenției a fost dezvoltat un serviciu specializat pentru prevenirea violenței în familie și reabilitarea victimelor infracțiunilor. Agenția a înregistrat, de asemenea, progrese la capitolul creșterii numărului de specialiști în protecția drepturilor copilului, care își desfășoară activitatea la nivel comunitar.

La Edineț a fost inaugurat sediul Agenției Teritoriale de Asistență Socială Nord

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:2,06 m/s
Fri
20
Sat
14
Sun
12
Mon
12
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău