La două luni de la debutul campaniei de vaccinare anti-COVID-19, doar circa 17 mii de persoane au fost imunizate cu ambele doze. Orașul în care au fost administrate doar 8 doze de vaccin

  • 04 Mai 2021 08:11
La două luni de la debutul campaniei de vaccinare anti-COVID-19, doar circa 17 mii de persoane au fost imunizate cu ambele doze. Orașul în care au fost administrate doar 8 doze de vaccin

S-au împlinit două luni de la debutul campaniei de vaccinare în Republica Moldova, perioadă în care au fost imunizate cu ambele doze doar ceva mai mult de 17 mii de persoane.

În total, au fost administrate 147 315 doze de ser anti-COVID-19, arată ultimele date publicate pe platforma guvernamentală vaccinare.gov.md.

Harta vaccinării arată că în municipiul Chișinău au fost administrate cele mai multe doze de vaccin – 42 650 de doze. Autoritățile raportează 8 doze de vaccin administrate la Tighina.

Cel mai puțin s-au vaccinat locuitorii din Găgăuzia, unde au fost administrate doar 34 de doze de ser. Și la Basarabeasca e mic numărul de imunizări – 860.

În Republica Moldova procesul de imunizare împotriva SARS-CoV-2 a început la 2 martie. Primele vaccinuri au fost disponibile din donațiile oferite de România, în total peste 200 de mii de doze de AstraZeneca. Republica Moldova a beneficiat de donații de ser anti-COVID-19 AstraZeneca și prin Platforma COVAX, prin intermediul căreia au fost aduse și doze de Pfizer.

Donații de vaccin au fost și din partea Emiratelor Arabe Unite, din partea Rusiei, care a oferit Sputnik V, dar și de la compania chineză Sinopharm.

Spre sfârșitul lui aprilie, Republica Moldova a cumpărat primele doze de vaccin - 100.000 de seruri CoronaVac, produs de Sinovac din China.

Astfel, Republica Moldova a recepționat în total 613 970 de doze de vaccin, doze suficiente pentru a imuniza 10 % din populație.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău