La doar 8 ani, un copil din R.Moldova a câștigat marele premiu la un concurs internațional de pian din Italia

  • 01 Iunie 2018 10:39
La doar 8 ani, un copil din R.Moldova a câștigat marele premiu la un concurs internațional de pian din Italia

Este supranumită „Micul Mozart de Moldova”. Pianista Catherine de Caraman, în vârstă de doar 8 ani, a câștigat locul I și premiul mare la concursul internațional de pian „Citta di San Dona Di Piave”, care a avut loc în Italia.

Pe 20 mai pianista a cântat un recital de pian pe scena faimosului Teatro Metropolitano Astra, concurând cu peste 200 tineri pianiști din 27 țări ale lumii.

Catherine de Caraman a început să facă lecții de pian, împreună cu profesoara ei, Larisa Jar, pe când avea doar 5 ani. La scurt timp, micuța a devenit una dintre cele mai bune pianiste de vârsta ei din Europa.

Supranumită „Micul Mozart de Moldova, Catherine recunoaște că depune mult efort, pentru a excela în fiecare zi: „Eu muncesc zile întregi la școală și acasă. La școală mă antrenez cu profesoara de pian. Este adevărat că pianul îmi ia tot timpul de după liceu. În fiecare zi cânt câte 4-5 ore”.

Tânăra pianistă a reprezentat Republica Moldova la peste 15 concursuri internaționale, unde a ocupat locuri de frunte. În luna ianuarie, Catherine și profesoara ei de pian au fost decorate cu medalia de onoare a Republicii Franceze.

Sursa: tv8

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
28,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sun
27
Mon
25
Tue
22
Wed
24
Thu
24
Arhivă Radio Chișinău