La Cupcini se deschide un centru de procesare a produselor apicole

  • 20 Ianuarie 2017 11:34
La Cupcini se deschide un centru de procesare a produselor apicole

La Cupcini, raionul Edineț, au fost finalizate lucrările de reparație și amenajare a primului centru de achiziție, procesare și ambalare a produselor apicole din nordul Republicii Moldova.

Lucrările de reparație și amenajare a teritoriului din preajmă au fost realizate în cadrul unui proiect-pilot de dezvoltare regională, desfășurat de Agenția de Dezvoltare Regională Nord, și se cifrează la aproximativ 1,2 milioane de lei, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă al ADR Nord se menționează că centrul apicol este constituit din două departamente, unde vor fi create cel puțin nouă locuri de muncă. Este vorba despre un departament informațional și de marketing a produselor apicole și un departament de achiziție, procesare și ambalare.

Ultimul urmează să fie dotat cu utilaj special în perioada următoare. Potrivit directorului ADR Nord, Ion Bodrug, interesul sporit al României față de proiectul apicol realizat la nordul Republicii Moldova sporește șansele ca acesta să devină o frumoasă poveste de succes în viitorul apropiat. În cadrul proiectului a fost constituită și Asociația obștească „Asociația Apicultorilor din Regiunea de Dezvoltare Nord”.

Fondatori ai Asociației sunt câte un apicultor din municipiul Bălți și din cele 11 raioane din Regiunea de Dezvoltare Nord. Începând cu anul 2014, ADR Nord a contribuit la promovarea producătorilor de miere de la nordul republicii prin organizarea, la Bălți, a trei ediții a Festivalului Mierii, organizate în contextul Zilelor Regiunii de Dezvoltare Nord.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău