La Costești, Ialoveni, a fost construit un Complex Turistic Sportiv

  • 22 August 2023 15:20
La Costești, Ialoveni, a fost construit un Complex Turistic Sportiv

Locuitorii din Costești, Ialoveni se pot mândri din această lună cu un nou Complex Turistic Sportiv, construit din sursele Fondului Național de Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL), transmite MOLDPRES.

Executarea lucrărilor recepționate reprezintă construcția propriu-zisă a Complexului, lucrări de amenajare a teritoriului, 1500 de locuri pentru suporteri, piste de alergare, spațiu pentru antrenamente, teren de sport cu capacitatea 105x68 metri, condiții sanitaro-igienice pentru beneficiari conform standardelor, parcare pentru turiști, rețea de apeduct și canalizare conectată.

Suplimentar, Federația Moldovenească de Fotbal a oferit terenului nou-construit gazonul artificial și scaunele care au fost instalate în tribunele construite în cadrul proiectului de dezvoltare regională. Autoritățile își propun ca acest Complex să devină gazdă a competițiilor sportive din localitățile Costești, Molești, Hansca, Zâmbreni, Pojăreni, Ialoveni și întreg centrul țării.

Pentru executarea lucrărilor în cadrul acestui proiect, din Fondul Național de Dezvoltare Regională și Locală au fost cheltuiți 22,5 milioane de lei (1,12 mln de euro). Proiectul a fost implementat de ADR Centru sub egida Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
22,74
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:1,03 m/s
Wed
25
Thu
24
Fri
20
Sat
23
Sun
25
Arhivă Radio Chișinău