La Comrat a început campania electorală pentru alegerea bașcanului

  • 18 Februarie 2019 15:05
La Comrat a început campania electorală pentru alegerea bașcanului

Campania electorală pentru alegerile guvernatorului autonomiei găgăuze a fost lansată oficial astăzi, 18 februarie, la Comrat. Despre aceasta a anunțat Comisia electorală a UTA Gagauz-Yeri, transmite MOLDPRES.

Comisia a aprobat un plan de acțiuni, prevăzut pentru o perioadă de trei luni până în ziua alegerilor, precum și devizul de cheltuieli pentru organizarea și desfășurarea scrutinului.

„Candidații dispun de 60 de zile ca să treacă printr-o procedură oficială de înregistrare în numele partidelor sau să aibă susținerea grupurilor de inițiativă, să depună actele la Comisia electorală, să adune semnături, să deruleze campanii de promovare etc.”, se indică într-un comunicat al Comisiei electorale de la Comrat.

Potrivit sursei citate, în perioada campaniei electorale va fi operațională o linie fierbinte (0298 2-05-05), la care alegătorii sau eventuali candidați la funcția de șef al executivului găgăuz vor putea obține toate informațiile necesare.

Alegerile bașcanului vor avea loc pe 19 mai 2019.

Guvernatorul (bașcanul) este persoana oficială supremă a Unității Teritorial-Autonome Gagauz-Yeri. Bașcanului i se subordonează toate autoritățile administrației publice ale autonomiei. Alegerile guvernatorului se desfășoară o dată în patru ani.

Sursa: Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău