La Chișinău, Ziua Unirii Basarabiei cu România va fi celebrată printr-o conferință, urmată de proiecția documentarului "Maria - inima României".

  • 18 Martie 14:01
La Chișinău, Ziua Unirii Basarabiei cu România va fi celebrată printr-o conferință, urmată de proiecția documentarului

ICR Chișinău în colaborare cu Universitatea de Stat din Moldova și Asociația Tinerilor Diplomați din Republica Moldova organizează, pe data de 25 martie 2024, ora 14.00, pentru a marca Unirea Basarabiei cu România, o conferință urmată de proiecția documentarului Maria - inima României (2018, regia Trevor Poots). Evenimentul va scoate în evidență rolul jucat de Regina Maria în procesul de pregătire și unire a provinciilor istorice românești și, în special, contribuția ei în recunoașterea României Întregite de către marile puteri europene.

În prima parte a programului, vor fi susținute două prelegeri despre rolul jucat de Regina Maria în evenimentele care au contribuit la Unirea Basarabiei din 1918.

Proiecția filmului Maria - inima României (2018, regia Trevor Poots) va avea loc în partea a doua a programului, în prezența cineaștilor John Florescu și Dan Drăghicescu. După proiecția filmului, cei doi producători vor răspunde la întrebările publicului și vor împărtăși din experiența lucrului la acest documentar.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:3,09 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău