La Chișinău vor fi lansate trei documentare de lung metraj pe subiecte sociale și drepturile omului

  • 06 Septembrie 2021 13:00
La Chișinău vor fi lansate trei documentare de lung metraj pe subiecte sociale și drepturile omului

Oficiul Consiliului Europei la Chișinău, împreună cu ”Telefilm-Chișinău” va lansa în perioada 6-8 septembrie, începând cu ora 19.00,  documentarele de lung metraj pe subiecte sociale și drepturile omului „Vocea Lilianei”, „Medicii” și „Eva Noastră”, elaborate în 2020 de către trei cineaști debutanți, Toate trei premiere vor avea loc în scuarul găzduit de ”ArtCor” (str. 31 August, 137) și vor fi desfășurate în strictă conformitate cu normele sanitare privind minimizarea riscurilor de răspândire a COVID-19, informează MOLDPRES.

Astfel, pe 6 septembrie, începând cu ora 19.00, va avea loc premiera documentarului „Vocea Lilianei”, autor – Roman Gațcan, un film despre o femeie care vede lumea de jos în sus. Ea suferă de nanism și pe tot parcursul vieții a fost ținta curiozității celor din jur. Între timp, depășind aceste obstacole, Liliana a devenit un membru activ al societății, coordonând mai multe proiecte de succes, printre care grupul artistic cu apreciere și peste hotare, „Vocea Tăcerii”, potrivit sursei citate

În seara de 7 septembrie, va avea loc premiera documentarului „Medicii” de Tatiana și Vlaicu Bunduchi. Urmărind activitatea unui echipaj de ambulanță în perioada ianuarie-februarie 2020, filmul explorează efectele pandemiei COVID-19 asupra sistemului medical din Republica Moldova.

Pe 8 septembrie, la ora 19.00, va fi proiectat documentarul „Eva noastră” de Ana Gurdiș, recent prezentat la festivalul european TIFF, relatând istoria lui Marin și Maria Andronache, ambii cu câte o dizabilitate locomotorie și a fetiței lor de un an, Evelina, care s-a născut perfect sănătoasă. Viața la sat nu este ușoară pentru tânăra familie, însă aceștia sunt determinați să îi ofere un viitor cât mai bun Evelinei.

După vizionarea documentarelor, participanții vor avea ocazia să participe la o sesiune de întrebări și răspunsuri cu producătorii, autorii documentarelor, precum și cu unii dintre protagoniștii filmelor.

Evenimentele sunt organizate în cadrul proiectului Consiliului Europei la Chișinău, „Promovarea standardelor europene în reglementarea domeniului audiovizualului din Republica Moldova”.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău