La Chișinău va fi deschis Muzeul de istorie a evreilor din R. Moldova

  • 08 Iunie 10:48
La Chișinău va fi deschis Muzeul de istorie a evreilor din R. Moldova

Un muzeu dedicat evreilor și Holocaustului va fi deschis la Chișinău, în incinta bibliotecii evreiești.

Ministrul educaţiei, culturii şi cercetării, Monica Babuc a prezentat reprezentantului personal al președintelui în exercițiu al OSCE privind Combaterea Antisemitismului, rabinul Andrew Baker, date referitor la progresul implementării planului de acțiuni al R. Moldova în domeniul educației și comemorării Holocaustului. Astfel, ministrul a menționat despre revizuirea curriculei astfel încât să fie completată cu informații suplimentare despre Holocaust și lupta cu antisemtistul, despre faptul că 200 de profesori au fost instruiți pentru a putea preda despre acest capitol din istorie.

De asemenea, Monica Babuc a vorbit și despre Raportul final al Comisiei Internaționale pentru Studierea Holocaustului în România (Raportul Elie Wiesel), organizarea „Săptămânii memoriei” și a concursului de desene și esee „Holocaust - lecții de viață”. Ministrul a anunțat că se fac pași importanți în vederea deschiderii Muzeului de istorie a evreilor din R. Moldova. 

La rândul său, rabinul Andrew Baker s-a arătat mulțumit de acțiunile și deciziile autorităților de la Chișinău. „Faptul că Muzeului de istorie a evreilor din R. Moldova va fi deschis în incinta biblioetcii evreiești are o semnificație istorică pentru că în acea zonă au locuit mulți evrei”, a declarat Andrew Baker, îndemnând autoritățile să se conducă după modelele muzeelor evreilor de la București și de la Moscova în realizarea unui edificiu similar la Chișinău. 

Andrew Baker a venit la Chișinău pentru a evalua progresele implementării planului de acțiuni al R. Moldova în domeniul educației și comemorării Holocaustului.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chişinău
31 °C
Nori împrăștiați
Umiditate:33 %
Vint:6,2 m/s
Dum
25 °C
Lun
23 °C
Mar
24 °C
Mie
23 °C
Joi
25 °C

Curs oficial BNM 18 August 2018

MDL RATĂ TREND
EUR 18.9105 -0.0000
USD 16.6386 -0.0000
RON 4.0576 -0.0000
UAH 0.5989 -0.0000
RUB 0.2482 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău