La Chișinău va avea loc cea de-a XIII-a ediție a Concursului Internațional de Canto Academic „Alexei Stârcea”

  • 22 Martie 12:40
 La Chișinău va avea loc cea de-a XIII-a ediție a Concursului Internațional de Canto Academic „Alexei Stârcea”

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău sprijină organizarea celei de-a XIII-a ediție a Concursului Internațional de Canto Academic „Alexei Stârcea” - un eveniment cu tradiție, organizat de Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” în colaborare cu Uniunea Muzicienilor din Republica Moldova, cu susținerea Ministerului Culturii al Republicii Moldova, se arată într-un comunicat emis de ICR.

Concursul Internațional de Canto Academic „Alexei Stârcea” va fi organizat în perioada 25-27 martie 2024, la Palatul Republicii din Chișinău, și se va desfășura conform următorului program:

25 martie, ora 11.00 – Etapa I-a

26 martie, ora 11.00 – Etapa a II-a

27 martie, ora 18.00 – Gala Laureaților

Pentru prima dată în istoria concursului. ICR Chișinău va acorda, Marele Premiu, în valoare de 15 000 MDL, pentru cea mai bună interpretare lirică, evenimentul înscriindu-se în seria de proiecte destinate încurajării și promovăriii tinerelor talente, precum și creării unui dialog dintre muzicienii din România, Republica Moldova și Ucraina. 

Și anul acesta, sub egida festivalului va avea loc masterclass-ul de interpretare lirică pentru interpreți și pianiști acompaniatori susținut de membrul juriului, conf.univ.dr. Vasilica Stoiciu-Frunză. Evenimentul, cu titlul generic „Sunetul de lângă tine”, va avea loc la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, pe data de 25 martie 2023, la ora 16.00.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău