La Chisinau se va desfășura un forum de afaceri moldo-bulgar

  • 16 Martie 16:45
La Chisinau se va desfășura un forum de afaceri moldo-bulgar

Camera de Comert și Industrie din Bulgaria (BCCI) pregătește un forum de afaceri moldo-bulgar, care va avea loc la Chisinau pe 26-27 martie. Evenimentul este organzat impreuna cu Agenția de Invesții din Moldova, cu susținerea Ministerului Economiei și Industriei din Bulgaria, cu ocazia celei de-a noua reuniuni a Comisiei Interguvernamentale Moldo-Bulgare de Cooperare Economica, transmite MOLDPRES, cu referire la BTA.

Forumul se va axa pe următoarele domenii: enegie, agricultură, turism, industrie ușoară, industrie textilă, industria mobilei, industrie farmaceutică, construcții, etc.

Evenimentul va cuprinde prezentarea unui raport la zi privind economiile din Bulgaria și Moldova, prezentări detaliate a unor sectoare diferite cu potențial pentru dezvoltarea colaborării economice, precum și întâlniri de afaceri bilaterale dintre companii bulgare și moldovenești. Limba de lucru a forumului va fi engleza.

Potrivit unor date ale Ministerului Economiei din Bulgaria, cele mai importante exporturi din Bulgaria spre Moldova în prima jumătate a anului 2023 au fost cele de produse petroliere și uleiuri din minerale bituminoase.

Principalele produse importate de Bulgaria din Moldova sunt semințele de floarea soarelui, fire, cabluri electrice, dar și alte produse.  

Există oportunități reale pentru creșterea asigurării reciproce cu mărfuri și extinderea cooperării în domeniul turismului. Există potențial pentru creșterea exporturilor de mărfuri ale industriei alimentare și echipamente, medicamente, produse cosmetice, electronice, motoare electrice, etc. De asemenea, sunt oportunități pentru participarea în proiecte comune și investiții în sectorul agricol, colaborarea în domeniul zootehniei, producerea de culturi și sectorul vinicol, a mai menționat Camera de Comerț și Industrie din Bulgaria.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:5,14 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău