O conferință internațională consacrată reconstrucției economice a Ucrainei va avea loc la Chișinău

  • 13 Iunie 12:37
O conferință internațională consacrată reconstrucției economice a Ucrainei va avea loc la Chișinău

Pe data de 21 iunie, la Chișinău, va avea loc Conferința internațională economică „Reconstrucția Ucrainei. Rolul Republicii Moldova”, organizată de Camera de Comerț și Industrie Moldova – China, Camera de Comerț Italo - Moldavă, Camera de Comerț și Industrie Franța-Moldova și Asociația Investitorilor din România.

În cadrul conferinței, vor fi puse în discuție următoarele subiecte:

  • oportunitățile de investiții în R. Moldova și procesul de reconstrucție a Ucrainei;
  • rolul relațiilor bilaterale între Moldova și Ucraina;
  • nișele de bază pentru investiții în Ucraina și situația economică din țara vecină etc.

Pentru buna desfășurare a Conferinței, au fost invitate structuri din Ucraina precum: Ambasada Ucrainei la Chișinău, Asociația Ucraineană a Surselor de Energie Regenerabilă, Confederația Constructorilor din Ucraina, UkraineInvest, Consiliul de Afaceri Ucraino-Chinez, Asociația pentru Dezvoltarea și Reconstrucția Regiunilor din Ucraina și Inițiativa celor Trei Mări (uniune a treisprezece state membre ale Uniunii Europene situate în Europa Centrală și de Est) și a două țări partenere: Ucraina (din 2022) și Republica Moldova (din 2023). 

De asemenea, au fost invitate pentru participare mai multe instituții din Republica Moldova, precum: Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Ministerul Energiei, Agenția de Investiții, Ambasada Republicii Moldova în Ucraina, etc. 

Potrivit organizatorilor, prin organizarea acestei conferințe, ar urma să fie demonstrat angajamentul comun față de responsabilitatea socială corporativă și față de contribuirea la promovarea dezvoltării economice și sociale durabile în regiune. 

Astfel de eveniment urmează să fie organizat ulterior și în România, Italia și Franța. 

Organizatorii menționează cu referire la conferința internațională economică „Reconstrucția Ucrainei. Rolul Republicii Moldova” că aceasta va constitui un pas important în vederea atragerii investițiilor în Republica Moldova și Ucraina, mai ales în contextul procesului de reconstrucție a Ucrainei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,03 m/s
Mon
21
Tue
22
Wed
20
Thu
21
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău