La Chișinău se încheie cea de-a treia ediție a Reuniunii Teatrelor Naționale

  • 01 Octombrie 2017 14:17
La Chișinău se încheie cea de-a treia ediție a Reuniunii Teatrelor Naționale

La Chișinău se încheie duminică, 1 octombrie, cea de-a treia ediție a Reuniunii Teatrelor Naționale. Evenimentul, care reunește teatrele de pe ambele maluri ale Prutului, se încheie cu spectacolul „Casa Zoikăi” a Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Chișinău. Reprezentația teatrală este montată de regizorul Vitalie Drucec și aduce în scenă  actori precum Silvia Luca, Mihaela Strâmbeanu, Petru Oistric, Alexandru Pleșca, Ghenadie Gâlcă. Spectacolul începe la ora 19:00, în sala mare a Teatrului „Mihai Eminescu”.

Deși piesa are aproape un secol, fiind scrisă de Mihail Bulgakov în anii `20 ai secolului trecut, montarea vizionarului Vitalie Drucec arată că este actuală și astăzi, când corupția, protecționismul și crima stăpânesc viețile și împing oamenii spre exod.

Piesa aduce în prim-plan istoria Zoiei Denisovna, femeie de afaceri, care organizează în apartamentul său o casă de toleranță sub paravanul unui atelier de modă. Aceasta beneficiază de înaltul patronaj al atotputernicului Boris Semenovici Gus. Niște interlopi chinezi fac trafic de cocaină în subsolul spălătoriei și i se strecoară Zoiei sub piele. La apogeu, unul dintre chinezi atacă, ucide și jefuiește nemilos și dispare.

Reuniunea Teatrelor Naționale este la cea de-a treia ediție. În acest an, la eveniment au participat teatrele din Cahul și Bălți. Din România, au venit actorii de la Teatrul Național „Ion Luca Caragiale” București, Teatrul „Radu Stanca” din Sibiu, Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova, Teatrul Național Târgu-Mureș și Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:5,66 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău