La Chișinău se desfășoară Festivalul ARC muzical-istoric. În program evolueaza interpreți europeni cu renume mondial

  • 24 Octombrie 2019 12:16
La Chișinău se desfășoară Festivalul ARC muzical-istoric. În program evolueaza interpreți europeni cu renume mondial

Cea de-a III-a ediție a Festivalului ARC muzical-istoric a fost inaugurată la Chișinău, cu prezența secretarului de stat în domeniul culturii, Victoria Nagy Vajda, care a vorbit despre importanța recuperării, protejării și promovării muzicii clasice din R.Moldova.

Proiectul promovează mobilitatea culturală, prin care muzicienii străini, au inclus în repertoriul lor compozițiile muzicale scrise de compozitorii basarabeni, astfel interpretându-le pe teritoriul Republicii Moldova, dar și peste hotarele ei.

Interpreți europeni cu renume mondial: Birgitte Staernes (Norvegia), Hélène Dautry (Franța), Jérôme Simon (Franța), Ionel Streba (Franța), Ecaterina Baranov (Franța-Moldova) vor prezenta un program surpriză de muzică clasică publicului chișinăuian. 

Sâmbătă, 26 octombrie, la 18-00, tot la Sala cu Orgă, de data asta pe scenă vor fi trei instrumentiști - pian, vioară, violoncel: Birgitte Staernes (vioară), Hélène Dautry (violoncel), Ecaterina Baranov (pian).

ARC muzical-istoric este un proiect independent de redescoperire, salvgardare și difuzare în Republica Moldova și peste hotarele ei a patrimoniului cultural moldovenesc pe cale de dispariție - muzica clasică scrisă de compozitorii basarabeni în secolul XX. Proiectul este realizat de Ecaterina Baranov, pianistă născută în Republica Moldova și stabilită în Franța.

Festivalul ARC muzical-istoric  se desfășoară în perioada 22-26 octombrie în incinta Sălii cu Orgă.

Menționăm că în cadrul acestui festival de muzică clasică, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a finanțat un turneul rural „Franța Joacă Sârba Moldovenească”, care reprezintă o serie de concerte susținute în satele din Republica Moldova de către un grup de muzicieni din Franța.

Intrarea este liberă !

La Chișinău se desfășoară Festivalul ARC muzical-istoric. În program evolueaza interpreți europeni cu renume mondial

 

 

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chişinău
5 °C
cer acoperit de nori
Umiditate:30 %
Vint:6,2 m/s
Wed
3 °C
Thu
6 °C
Fri
8 °C
Sat
10 °C
Sun
10 °C

Curs oficial BNM 01 Aprilie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.9619 -0.1533
USD 18.2258 0.0549
RON 4.1351 -0.0307
UAH 0.6569 0.0096
RUB 0.2334 0.0059
Arhivă Radio Chișinău