La Chișinău încep Zilele Literaturii Române. Lansări de carte, dezbateri și discuții literare

  • 22 Mai 2018 17:54
La Chișinău încep Zilele Literaturii Române. Lansări de carte, dezbateri și discuții literare

La Chișinău încep marți, 22 mai, Zilele Literaturii Române care se vor desfășura până sâmbătă, 26 mai. Scriitori consacrați și din generația tânără, din România și Republica Moldova își vor lansa cărți, vor participa la dezbateri literare și vor discuta cu publicul de la Chișinău, dar și cu cel de la Bălți, capitala de nord a Republicii Moldova. 

Evenimente dedicate Zilelor Literaturii Române vor fi organizate nu doar în librării, dar și alte locații, precum Atelierul Cocoșul Roșu, Muzeul Național de Artă, Universitatea de Stat din Moldova, ”Librăria din Centru” și Universitatea de Stat din Bălți. Mesajul acestei ediții a Zilelor literaturii române este că scriitorii sunt vii, a subliniat unul dintre organizatori, directorul editurii Cartier, Gheorghe Erizanu, într-un interviu la Radio Chișinău.

Scriitorul de la Chișinău, Iulian Ciocan, își va lansa vineri, 25 mai, romanul ”Dama de cupă”, inspirat din realitățile politice și sociale de la Chișinău.

Zilele literaturii române vor începe marți, 22 mai, la ora 19.00, cu lecturi și dezbateri, moderate de scriitorul basarabean, Dumitru Crudu, la care vor participa tineri poeți.

Miercuri va avea loc o conferință susținută de Vintilă Mihăilescu: ”De ce este România astfel?”, joi seara vor avea loc dezbateri la universitatea de la Bălți, vineri va fi organizat un eveniment la care se va discuta dacă sunt sau nu aparițiile editoriale evenimente de presă, iar sâmbătă programul se va încheia cu lansarea cărții ”Grădina de sticlă”, a Tatianei Țâbuleac.

Alte cărți ce vor fi lansate pe parcursul celor patru zile sunt semnate de Dan Lungu, Nicolae Leahu, Adrian Cibotaru, Dumitru Crudu, Vintilă Milhăilescu, Iulian Ciocan, Tamara Cărăuș, Lavinia Bălulescu, Pavel Păduraru, Moni Stănilă, Igor Guzun, Emanuela Iurkin și alții.

Zilele literaturii române la Chișinău sunt organizate de Uniunea Editorilor din Republica Moldova, Editura ”Cartier” & Muzeul Național al Literaturii Române din București în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Muzeul Național de Artă al Moldovei, Direcția Cultură Chișinău, Universitatea de Stat din Moldova și Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,96
Ploaie ușoară
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău