La Chișinău a început un amplu proces de reabilitare a ascensoarelor din blocurile locative

  • 07 August 08:28
La Chișinău a început un amplu proces de reabilitare a ascensoarelor din blocurile locative

La Chișinău a început un amplu proces de reabilitare curentă a ascensoarelor din blocurile locative. Până acum, au fost reparate 90 din cele 270 de ascensoare pentru care s-au planificat astfel de lucrări. Reparațiile și modernizările vizează atât ascensoarele de capacitate mică, cât și cele mari, care permit transportul echipamentelor, transmite IPN.

Direcția generală locativ-comunală și amenajare menționează că termenul standard de exploatare a unui ascensor este de 25 de ani și multe dintre ascensoarele din capitală l-au depășit. Din toate sectoarele au fost selectate pentru reparații ascensoarele care nu aveau lumină în cabină, nu toate butoanele erau funcționale, cu linoleumul rupt, dar și cele pentru care au fost cele mai multe plângeri din partea locatarilor.

În ascensoarele selectate au fost sau urmează să fie înlocuit cupeul cabinei ascensorului, aparatul de comandă, aparatul de apel. La fel, se va interveni cu înlocuirea canaturilor la ușa puțului de ascensor, a mai precizat DGLCA.

Lucrările sunt executate de către ÎM „Lift Service”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de Muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:88 %
Vint:0,51 m/s
Wed
23
Thu
21
Fri
23
Sat
19
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău