La Chișinău a început prima ediție a festivalului de film documentar „Echoes of One World”. Sergiu Prodan: „Acest festival este și un mare mesaj transmis către societatea noastră”

  • 19 Aprilie 12:43
La Chișinău a început prima ediție a festivalului de film documentar „Echoes of One World”. Sergiu Prodan: „Acest festival este și un mare mesaj transmis către societatea noastră”

La Chișinău a început aseară prima ediție a festivalului de film documentar „Echoes of One World” (Ecorile lumi), un festival care abodează subiecte ca drepturile omului, dezinformarea și manipularea. Evenimentul este organizat pentru a aduce în atenția publicului problemele majore legate de libertatea presei în condiții de război, punând accentul pe rolul crucial al jurnalismului independent, transmite Radio Chișinău.

Ministrul Culturii, Sergiu Prodan, prezent la deschiderea festivalului, a subliniat că acest eveniment reprezintă nu doar un festival cultural, ci și un mesaj puternic transmis către societatea moldovenească pentru a-li consolida parcursul european și a se mobiliza în vederea participării la referendumul care ar urma să aibă loc la 20 octombrie a.c.

Faptul că One World a ajuns în Rep. Moldova înseamnă foarte mult. Acest festival este și un mare mesaj transmis către societatea noastră. Mesaj care vorbește despre dorința și mobilizarea societății moldovenești în parcursul European al Rep. Moldova. Astăzi această șansă ne costă mult mai scump cu eforturi deosebite, pe care Guvernul Rep. Moldova le depune în fiecare zi, dar asta nu va însemna nimic, dacă întreaga noastră societate nu-și va exprima viziunea față de acest parcurs. Și aici desigur că mă refer la referendumul care va avea loc în octombrie, în acest an. Mai există timp să vă convingeți că nu este vorba de o preferință politică și nici măcar nu este vorba de o preferință geopolitică. Este vorba doar de mobilizare. Trebuie să depunem un efort și să nu fim indiferenți. Este vorba de soarta întregii noastre țări. Nu ne putem permite luxul să nu venim să votăm și să nu ne exprimăm viziunea față de acest exercițiu. Iar teme ca: drepturile omului, dezinformarea și manipularea este exact despre acest exercițiu pe care trebuie să îl trecem cu brio în luna octombrie”, a declarat Sergiu Prodan în cadrul evenimentului.

Ambasadorul Cehiei la Chișinău, Stanislav Kázecký, și-a exprimat încrederea în viitorul european al Rep. Moldova și a subliniat sprijinul său pentru integrarea țării în Uniunea Europeană:     

Eu sunt sigur că Rep. Moldova este o țară europeană și eu cred că viitorul Rep. Moldova este în UE. Îmi amintesc acum 20 de ani, când Rep. Cehă a intrat în UE și a fost cea mai importantă zi din viața mea și aș dori ca și cetățenii Rep. Moldova în viitor chiar și în 2030 să aibă această posibilitate”, a precizat ambasadorul Republicii Cehe în Rep. Moldova.     

În perioada 18-20 aprilie, la Chișinău are loc prima ediție a Festivalului de Film Documentar „Echoes of One World”. Festivalul, se desfășoară la centrul de creație Artcor din Capitală. Intrarea este gratuită în limita locurilor disponibile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
17,18
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Arhivă Radio Chișinău