La Chișinău a fost organizată prima ediție a forumului Wine&Tech

  • 21 Iulie 2023 13:23
La Chișinău a fost organizată prima ediție a forumului Wine&Tech

La Chișinău a fost organizată astăzi prima ediție a forumului Wine&Tech, eveniment care unește pasiunea pentru vin cu inovațiile tehnologice, transmite MOLDPRES.

„Acest eveniment este un prilej de a explora împreună noile soluții digitale ce modelează viitorul sectorului vitivinicol”, potrivit Agenției pentru Dezvoltarea și Modernizarea Agriculturii (ADMA).

Scopul forumului este de a construi punți de colaborare între producătorii de vin și experții din domeniul tehnologiilor digitale, promovând abordări inovatoare ce vor optimiza procesele în viticultură, producerea vinului, logistică, marketing, vânzări și vor crește valoarea adăugată și recunoașterea vinurilor moldovenești pe plan intern și internațional, explică ADMA.

Agenda evenimentului include mai multe activități de profil cum ar fi: prezentarea ultimelor tendințe digitale și tehnologice în industria vitivinicolă; oportunitatea de a cunoaște și colabora cu experți din industria tech și producătorii de vin; studii de caz și exemple de bune practici în adoptarea tehnologiilor digitale în industria vitivinicolă.

De asemenea, este prevăzută prezentarea strategiilor Ecommerce pentru Vinul Moldovei, a proiectului „Crama Viitorului” – un concurs de mentorat pentru implementarea tehnologiilor digitale, precum și a unui Showroom de tehnologii și prestatori de servicii digitale și producătorii de vin.

„Acest forum este o oportunitate de a fi la curent cu inovațiile care modelează viitorul industriei vinului din Republica Moldova”, rezumă  Agenția pentru Dezvoltarea și Modernizarea Agriculturii.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:56 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
10
Arhivă Radio Chișinău