La Chișinău a fost marcată Ziua Internațională a Muzicii

  • 21 Iunie 2019 17:30
La Chișinău a fost marcată Ziua Internațională a Muzicii

Un concert cu participarea artiștilor autohtoni, prilejuit de sărbătoarea europeană Ziua Internațională a Muzicii, a avut loc vineri, 21 iunie, în scuarul Teatrului Republican de Păpuși ”Licurici” din capitală, informează MOLDPRES.

Evenimentul a fost organizat de Direcția cultură a Primăriei municipiului Chișinău. Potrivit șefului interimar al Direcției, Stela Mitriuc, în cadrul manifestării, spectatorii au avut posibilitatea să se delecteze cu diverse genuri de muzică, apreciind astfel efortul artiștilor.  ”Solstițiul de vară a devenit simbolul „Zilei Muzicii Europene” - eveniment, când comunitățile din diferite colțuri ale lumii devin unicul diapazon al inimilor oamenilor, deoarece muzica este felul în care răsună simțirea”, a mai spus Stela Mitriuc.

În program au evoluat Orchestra municipală de muzică populară, condusă de frații Vasile și Vitalie Advahov, Ansamblul „Plăieșii”, conducător artistic - Nicolae Gribincea, formația „Megapolis", precum și interpreții: Roxana, Serj Kuzenkoff, Carolina Gorun ș.a.

Celebrată în Franța începând din 1982, Ziua Internațională a Muzicii a devenit o sărbătoare europeană din 1985, pentru ca mai apoi să fie îmbrățișată și de state de pe alte continente.

În această zi, sunt promovate toate genurile artei muzicale, evoluția culturală a comunităților. Evenimente festive sunt organizate în peste 700 de orașe din 120 de țări de pe glob. Artiști solo, trupe, orchestre, coruri și diferiți DJ susțin concerte gratuite în această zi.

Sursa:Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău