La Chișinău a fost lansată o școală de consiliere

  • 12 Decembrie 2019 16:49
 La Chișinău a fost lansată o școală de consiliere

La Chișinău a fost lansată școala de consiliere „Inimi Deschise”. Programul este la etapa recrutării voluntarilor care vor acorda, în regim online, consiliere persoanele aflate în dificultate, transmite IPN.

Școala a fost lansată prin intermediul programului de granturi pentru absolvenți al Ambasadei SUA și este implementat de către Liuba Ceban, președinta organizației Altruism Moldova, absolvent The Hubert H. Humphrey Fellowship Program.

În cadrul evenimentului de lansare, șeful adjunct al Misiunii, Martin McDowell, a încurajat toți partenerii, cetățenii, societatea civilă și instituțiile mass-media să susțină această campanie. „Doar prin eforturile noastre comune putem contribui la reducerea numărului de sinucideri”, a declarat oficialul, citat într-un comunicat de presă al Ambasadei.

„Ideea acestei Școli s-a născut în inima mea în jurul anului 2016, când am început să caut soluții la nevoia de implicare a mai multor persoane, inclusiv din afara țării, să devină consilieri la linie. Am consultat diferite proiecte similare din mai multe țări, precum Brazilia, Lituania, Danemarca, SUA și Rețeaua Internațională Befrienders, care întrunește peste 40 de linii din toată lumea active în bază de voluntariat”, menționează Liuba Ceban, fondatoarea Proiectului.

Programul Școlii este creat în baza metodologiei donate de către Linia similară din Statele Unite ale Americii. Activitatea este concepută în conformitate cu metodologia de funcționare a Rețelei Internaționale Befrienders, care întrunește peste 40 de Linii cu implicare voluntară din toată lumea. Școala de consiliere „Inimi deschise” va pune în valoare importanța creării spațiului pentru cultura și arta susținerii emoționale în Republica Moldova.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău