La Chișinău a fost lansat proiectul „Filières bilingues 2.0”

  • 05 Martie 2016 15:44
La Chișinău a fost lansat proiectul „Filières bilingues 2.0”

Proiectul „Filières bilingues 2.0” a fost lansat la Chișinău. Profesorii din opt licee bilingve francofone din Republica Moldova vor beneficia de stagii de formare continuă în folosirea noilor tehnologii în procesul de predare.

Proiectul novator este rezultatul unei colaborări dintre Alianța Franceză din Moldova, Ambasada Franței și Agenția Universitară a Francofoniei, transmite IPN.

Prezent la evenimentul de lansare a proiectului, ambasadorul Franței în Republica Moldova, Pascal Vagogne, a declarat că datorită proiectului „Filières bilingues 2.0”, profesorii care predau în clasele bilingve vor învăța să utilizeze la maximum tehnologiile informaționale și vor folosi aceste cunoștințe în predarea limbii franceze. De asemenea, ambasadorul a apreciat munca depusă de către profesorii de limbă franceză, menționând că datorită lor și claselor bilingve, Republica Moldova este cea mai francofonă țară din Europa Occidentală.

Proiectul își propune să creeze sinergii între profesorii din Republica Moldova și cei din regiune. Astfel, de instruiri vor beneficia circa 150 de profesori din șapte orașe din țară, unde sunt licee bilingve.

Responsabila Antenei din Chișinău a Agenției Universitare a Francofoniei, Roxana Țurcanu, a spus că proiectul va sensibiliza și va instrui nu doar profesorii de limbă franceză, dar și pe cei de discipline nonlingvistice care predau în liceele cu clase bilingve. Aceasta a precizat că patru formatori din Franța, precum și alți câțiva formatori regionali, vor transmite profesorilor noi metode de predare în clasele bilingve.

Inițiativa formării corpului didactic din liceele bilingve se înscrie în cadrul celebrării celor 20 de ani de la aderarea Republicii Moldova la Organiza a Internațională a Francofoniei.

Proiectul este implementat cu sprijinul financiar al Institutului Francez și grație colaborării cu Ministerul Educației, mediatecilor partenere ale proiectului Novateca, dar și cu susținerea experților din România și Bulgaria.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Ceață
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău