La Chișinău a avut loc simpozionul internațional: „Soluții moderne în prevenirea pierderilor economice în sectorul avicol”

  • 08 Februarie 2023 12:25
La Chișinău a avut loc simpozionul internațional: „Soluții moderne în prevenirea pierderilor economice în sectorul avicol”

La Chișinău a avut loc, ieri, 7 februarie, un simpozion internațional, cu tematica: „Soluții moderne în prevenirea pierderilor economice în sectorul avicol”. Evenimentul a întrunit circa 70 de participanți, reprezentanți ai fermelor avicole din țară, pentru a fi familiarizați cu ultimele noutăți din sectorul avicol legate de diverse boli înalt contagioase cum ar fi Salmonella, Gripa Aviară, Boala de Newcastle. se arată într-un comunicat al Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare.

Prezent la eveniment, Secretarul de stat Iurie Scripnic a menționat că, pe agenda ministerului, dezvoltarea durabilă a  sectorului zootehnic este o prioritate și că specialiștii sunt antrenați în activități de armonizare a legislației naționale cu normele UE.

„R. Moldova trebuie să întreprindă mai multe acțiuni pentru a deveni stat-membru a UE. Fondurile de preaderare sunt o necesitate, însă pentru a putea fi accesate, trebuie să depunem eforturi complexe în scopul ajustării legislației naționale în concordanță cu prevederile legislative europene. Este important ca, în această perioadă, mediul de afaceri să-și sporească potențialul competitiv. În acest sens, dezvoltăm noi măsuri de subvenționare. Suplimentar  plăților directe pe cap de animal, vor fi oferite și plăți per kilogram de produs: lapte și carne. Totodată, vom susține agenții economici care intenționează să fortifice măsurile de biosecuritate în exploatațiile zootehnice”, a comunicat Iurie Scripnic.

Totodată, oficialul a reamintit că până la sfârșitul anului 2024, cu suportul Băncii Mondiale, la Criuleni va fi construit un complex modern de colectare și procesare a subproduselor de origine animală, ce nu sunt destinate consumului uman. 

Evenimentul a fost organizat cu suportul Unității Consolidate pentru Implementarea și Monitorizarea Proiectelor în domeniul Agriculturii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău