La Chișinău a apărut o carte despre prima promoție a Facultății de Jurnalistică a USM

  • 15 Aprilie 2021 20:02
La Chișinău a apărut o carte despre prima promoție a Facultății de Jurnalistică a USM

O carte intitulată ”Prima promoție: Facultatea de Jurnalistică: 1975-1980” a văzut recent lumina tiparului la Chișinău, informează MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, volumul cuprinde 164 de pagini și a apărut într-un tiraj de 200 de exemplare. Ediția este coordonată de doctorul în istorie Silvia Grossu, iar din colegiul de redacție au făcut parte Lucia Bacalu, Varvara Buzilă, Gheorghe Budeanu, Igor Grosu și Parascovia Mămăligă-Reniță și conține fotografii semnate de Mihai Roadedeal, Varvara Buzilă, Valerian Ciobanu și Viorel Cibotaru, toți absolvenți ai primei promoții ai Facultății de Jurnalistică.

Potrivit Silviei Grossu, conferențiar la Departamentul Comunicare și Teoria Informării al Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării a Universității de Stat din Moldova, cartea este însoțită de un compartiment intitulat ”Repere ale devenirii”: De la secție la Facultatea de Jurnalistică 1966-1996;  Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, 1996-2020.

”Regăsim în compartimentul ”Profiluri” informații despre colegii noștri, trudind la numeroasele publicații periodice, posturi de radio și televiziune, la edituri, departamente guvernamentale, instituții publice, organizații non-guvernamentale etc. – în iureșul evenimentelor, pretutindeni sporind binele profesiei și al țării. Compartimentul ”In memoriam” este umbrit de tristețea dispariției dintre noi a regretaților Virgil Bohanțov, Eugen Gobjilă, Mihai Roadedeal, Sava Cujbă, Ion Guriev (Gurău), Uliana Dodon, Svetlana Postoroncă, Ana Mardare. Vrednici sunt de memoria noastră colectivă și de pomenire întru dăruire”, a subliniat Silvia Grossu.

Din prima promoție a Facultății de Jurnalism fac parte scriitorii și ziariștii Val Butnaru, Gheorghe Budeanu, Varvara Buzilă, Ion Diviza, Valerian Ciobanu, Mircea Blajin, Ilie Lupan, Lucia Bacalu, Nina Neculce, Svetlana Țîgîrlaș, Nicoli Rugaliova, Ana Mardare, Ion Gurău, ex-ministrul Apărării, Viorel Cibotaru, cantauroul Igor Grosu ș.a. În 2020, s-au împlinit 40 de ani de la absolvirea primei promoții a Facultății de Jurnalistică a Universității de Stat din Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Tue
22
Wed
25
Thu
24
Fri
20
Sat
24
Arhivă Radio Chișinău