La Centrul ”C. Brâncuși” a fost vernisată o expoziție dedicată Chișinăului

  • 02 Iulie 2021 08:32
La Centrul ”C. Brâncuși” a fost vernisată o expoziție dedicată Chișinăului

O expoziție-concurs de artă plastică contemproană cu genericul ”Chișinău-585”, dedicată celor 595 de ani de la prima atestare documentară a urbei noastre, a fost vernisată astăzi la Centrul Expozițional ”Constantin Brâncuși” din capitală, informează MOLDPRES.

Evenimentul a fost organizat de către Uniunea Artiștilor Plastici din Moldova (UAP), în colaborare de Direcția Cultură a Consiliului Municipal Chișinău.

Solicitat de MOLDPRES, vicepreședintele UAP, Florina Breazu, a menționat că expoziția cuprinde 84 de lucrări ale elevilor școlilor de profil de artă și arte plastice din municipiul Chișinău, ale elevilor și studenților Liceului Academic de Arte Plastice ”Igor Vieru”, Colegiului de Arte Plastice ”Alexandru Plămădeală”,  Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice, Universității Pedagogice de Stat ”Ion Creangă”, precum și 87 de lucrări de pictură, grafică sculptură și arte decorative executate  în diverse tehnici și materiale a 83 de membri ai Uniunii Artiștilor Plastici.

”Formatul expoziției constituie o premieră pentru spațiul nostru expozițional, deoarece ne-am propus să întrunim în cadrul aceluiași eveniment mai multe generații, de la artiștii consacrați – membri stagiari, până la studenții și elevii instituțiilor de artă, favorizând și promovând profesionalismul și dialogul cultural între generațiile de artiști, pentru care Chișinăul constituie punctul de intersecție în creație. De asemenea, ne-am orientat spre familiarizarea publicului iubitor de artă cu opere de valoare autentică din domeniul artelor vizuale”, a subliniat Florina Breazu.

La rândul său, criticul de artă Constantin Spânu a afirmat că expoziția este deosebită și prin faptul că ea prezintă o trecere în revistă a creației artistice a trei generații: copii, tineret și membri ai UAP.

La sfârșit, învingătorilor concursului le-au fost înmânate premii și diplome de merit. În posesia Marelui Premiu a intrat artistul plastic Veaceslav Bakițki, iar Luminița Taburța s-a învrednicit de premiul juriului.

Expoziția va fi deschisă până la 18 iulie.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău