La Centrul ”C. Brâncuși” a fost vernisată o expoziție de artă plastică contemporană

  • 11 Februarie 2021 15:54
La Centrul ”C. Brâncuși” a fost vernisată o expoziție de artă plastică contemporană

O expoziție de artă plastică contemporană cu genericul ”Artă și timp” a fost vernisată astăzi la Centrul Expozițional ”Constantin Brâncuși” din Chișinău, informează MOLDPRES.

Expoziția cuprinde 32 de lucrări din fondurile Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova, dintre care 26 de pictură și șase de sculptură și ceramică.

Solicitat de agenție, președintele Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova, Dumitru Bolboceanu, a menționat că  Centrul ”C. Brâncuși” dispune de o colecție bogată de lucrări, achiziționate încă în perioada sovietică și care anterior s-au păstrat la Fondul Plastic al UAP.

”Colecția numără circa 500 de lucrări. Astăzi am expus o mică parte dintre acestea. Am ales pentru expoziție lucrări care nu au nimic cu ideologia comunistă. Sunt lucrări care ne uimesc, fiindcă sunt realizate de mari personalități: Mihai Grecu, Valentina Rusu-Ciobanu, Sergiu Cuciuc,  Eleonora Romanescu, Elena Bontea, Vasile Cojocaru, Alexandra Picunova, Valeriu Rotaru, Mircea Spinei Gheorghe Șoitu, Valeriu Pușcaș, Glebus Sainciuc, Timotei Bătrânu ș.a. Sunt pilonii artelor plastice din R. Moldova. Asemenea expoziții trebuie să devină tradiționale. Vrem să promovăm aceste lucrări, care vor influența creațiile artiștilor plastici de la noi, mai cu seamă a celor tineri. Este un patrimoniu, pe care trebuie să-l valorificăm și să-l readucem în fața publicului”, a mai spus președintele UAP.

Expoziția va fi deschisă până la 28 februarie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău