La Căușeni au izbucnit două incendii de vegetație. Pompierii au intervenit

  • 31 Iulie 08:00
La Căușeni au izbucnit două incendii de vegetație. Pompierii au intervenit

Două incendii de vegetație au izbucnit în raionul Căușeni. Într-un caz a ars șopronul unei case părăsite din Fârlădeni și vegetația uscată de alături, iar un alt incendiu de vegetație a fost înregistrat în orașul Căușeni, pe strada Tighina, transmite IPN.

În primul caz, focul a fost localizat de către un echipaj de salvatori și pompieri. În cel de-al doilea caz, flăcările s-au extins în preajma a două benzinării și a două centre comerciale. La fața locului au intervenit 7 echipe de pompieri, care au format 4 sectoare de luptă pentru a localiza cât mai repede posibil incendiul.

În condiții de umiditate redusă și vânt, IGSU avertizează populația despre riscul producerii incendiilor de vegetație uscată pe arii extinse. Izbucnirea acestora poate provoca pagube materiale semnificative mediului înconjurător, sectorului locativ și pot prezenta un risc pentru sănătate și viața oamenilor.

În vederea prevenirii incendiilor care pot afecta suprafețe extinse, cetățenii sunt atenționați rugați să evite utilizarea focului deschis în preajma lanurilor, spațiilor forestiere și locurilor de agrement. Să nu dea foc vegetației uscate, miriștii sau gunoiului menajer pentru curățarea terenurilor și gospodăriilor. De asemenea, să nu arunce mucuri de țigară, chibrituri sau alte obiecte aprinse pe suprafețe în preajma spațiilor forestiere. Maturii sunt îndemnați să acorde atenție maximă copiilor și să nu le permită jocul cu focul.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Tue
20
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău