La Cahul a fost lansat Programul „EU4Moldova: Regiuni-cheie”

  • 19 Ianuarie 2020 10:27
La Cahul a fost lansat Programul „EU4Moldova: Regiuni-cheie”

Uniunea Europeană a lansat vineri, 17 ianuarie, la Cahul, prima dintre cele două inițiative în cadrul noului program „EU4Moldova: Regiuni-cheie”. Dintr-un buget total de 23,3 mln de euro, UE investește 22,8 mln pentru a stimula dezvoltarea economică inteligentă, incluzivă și durabilă în regiunile Cahul și Ungheni, transmite MOLDPRES.

Inițiativa EU4Cahul va implica în perioada 2019-2025 municipiul Cahul și localitățile sale învecinate din raion.

„Municipiul Cahul este capitala de sud a Republicii Moldova si în mod evident are nevoie de susținere pentru dezvoltarea sa multilaterală. Vreau să mulțumesc UE si statelor-membre pentru selectarea localității și regiunii noastre ca zonă pilot pentru această asistență. Știm care sunt prioritățile noastre, avem proiecte pregătite și dorim să asigurăm partenerii noștri de responsabilitatea, transparența și integritatea în implementarea acestui program”, a menționat Nicolae Dandiș, primarul municipiului Cahul.

Evenimentul de lansare a programului „EU4Moldova: Regiuni-cheie” a inclus mai multe activități cultural-artistice, cu participarea tinerilor și elevilor din Cahul, artiștilor cahuleni și originari din această localitate.

Programul „EU4Moldova: regiuni-cheie” susține consolidarea coeziunii economice, teritoriale și sociale în Republica Moldova, prin facilitarea creșterii social-economice locale incluzive și durabile și îmbunătățirea standardelor de viață ale cetățenilor din cele două regiuni cheie: municipiile Ungheni și Cahul și localitățile învecinate.

Programul va susține cele două regiuni prin: eficientizarea guvernării - îmbunătățirea calității serviciilor și infrastructurii necesare; stimularea sectorului privat - sporirea investițiilor, îmbunătățirea economiei locale și crearea locurilor de muncă; încurajarea democrației participative - implicarea cetățenilor în procesele de guvernare democratică și consolidarea capacității acestora de a-și revendica drepturile.

Partenerii proiectului sunt Delegația UE în R. Moldova, UNICEF, ministerele Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Finanțelor, Economiei și Infrastructurii, Cancelaria de Stat, autoritățile publice centrale și locale din regiunile-cheie Ungheni și Cahul, grupuri și organizații ale societății civile, sectorul privat și asociații de afaceri, alte structuri, precum și cetățenii.

Sursa:Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău