La București va fi inaugurată o expoziție a artiștilor plastici din R. Moldova

  • 26 August 2021 14:13
La București va fi inaugurată o expoziție a artiștilor plastici din R. Moldova

O expoziție de artă contemporană cu genericul „The Summer of Independence”, dedicată celor 30 de ani trecuți de la adoptarea Declarației de Independență a Republicii Moldova pe 27 august 1991, va fi vernisată mâine la București, informează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, Victoria Nagy Vajda, președintele Asociației pentru cultură și arte  ”Arbor”, curatorul expoziției a menționat că aceasta cuprinde opere de artă aparținând unor genuri diverse: pictură, sculptură, instalații, fotografie și video, semnate de 11 artiști basarabeni stabiliți la Chișinău și București: Ghenadie Popescu, Daniel Cauia, Vasiluța Vasilache, Vasile Rață, Maria Untilov, Tatiana Fiodorova, Mikhail Kalarashan, Ciprian Antoci, Andreea Dorin, Valeria Barbas și Mihail Botnari.

Potrivit sursei citate, fiecare lucrare conține un mesaj specific legat de ultimii 30 de ani sau documentează un eveniment social sau politic, căruia i s-a dat o formă plastică. În expoziție au fost invitați creatori din diferite generații, de la nume cunoscute, până la artiști în formare sau chiar studenți de la arte.

Expoziția vorbește despre schimbările apărute în societate pe parcursul deceniilor de independență, despre valori și speranțe, despre sărăcie, migrație și lipsa unei perspective mai bune de trai. Sunt incluse lucrări care conțin și o notă ironică pe marginea politicului și a geopoliticului din ultimii 30 de ani, perioadă de timp în care statul Republica Moldova s-a aflat suspendat în „zona gri”, blocat între Est și Vest.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău