Uniunea Europeană oferă R. Moldova un grant de 60 milioane de euro pentru depășirea crizei energetice

  • 15 Decembrie 2021 14:56
Uniunea Europeană oferă R. Moldova un grant de 60 milioane de euro pentru depășirea crizei energetice

La Bruxelles, a fost semnat acordul privind „Contractul de consolidare a statului și rezilienței pentru Republica Moldova”, care deschide calea pentru cele 60 milioane de euro oferite R. Moldova de către Uniunea Europeană pentru depășirea crizei energetice.

Președinta Maia Sandu a anunțat că a avut o întrevedere cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cu care a discutat despre situația curentă din Republica Moldova și despre reformele pornite de guvernare.
 
„Am asigurat-o că obiectivele noastre rămân neschimbate și urmăresc să facă viața cetățenilor mai bună. Am mulțumit pentru susținerea oferită de UE pe parcursul întregului an, inclusiv pentru Planul de recuperare economică în valoare de 600 de milioane euro, pentru ajutorul în lupta cu pandemia de Covid-19 și în gestionarea recentei crize energetice. De asemenea, am discutat despre cooperarea dintre UE și Republica Moldova în anul 2022”, a comunicat Maia Sandu. 
 
De asemenea, vicepremierul Nicu Popescu și Comisarul european pentru vecinătate și extindere, Oliver Varhelyi, au semnat Acordul de finanțare privind „Contractul de consolidare a statului și rezilienței pentru Republica Moldova”. Acordul deschide calea pentru cele 60 de milioane de euro, oferite R. Moldova de către Comisia Europeană în calitate de ajutor în plină criză energetică. Asistența este nerambursabilă și va intra în bugetul statului până la sfârșitul acestui an.
 
„Sprijinul UE ne va ajuta să reducem cheltuielile pentru încălzire pentru persoanele cu venituri mici și să consolidăm securitatea energetică. Este încă un gest de solidaritate din partea UE față de cetățenii Republicii Moldova, pentru care suntem recunoscători”, a mai comunicat Maia Sandu. 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău