La Bruxelles a fost lansată evaluarea conformității legislației Republicii Moldova cu cea a UE

  • 08 Februarie 08:00
La Bruxelles a fost lansată evaluarea conformității legislației Republicii Moldova cu cea a UE

La Bruxelles a fost dat startul procesului de evaluare a gradului de conformitate a legislației naționale cu cea a Uniunii Europene. Delegația Republicii Moldova, condusă de viceprim-ministra pentru integrare europeană, Cristina Gherasimov, a participat la o reuniune în acest sens împreună cu oficialii Comisiei Europene, care vor munci împreună cu echipa guvernamentală pe parcursul procesului de negocieri, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă al Guvernului se menționează că la Bruxelles a fost convenit calendarul și detaliile procedurale ale etapei de evaluare a conformității legislației naționale cu acquis-ul comunitar.

De asemenea, Cristina Gherasimov s-a întâlnit cu Gert-Jan Koopman, șeful Direcției generale vecinătate și negocieri de extindere a UE. Părțile au vorbit despre ultimele evoluții în realizarea celor trei condiționalități, conform raportului Comisiei Europene din noiembrie 2023. Potrivit viceprim-ministrei, un accent deosebit va fi pus pe continuarea reformelor în sistemul judiciar și procesul de deoligarhizare.

În același timp, în cadrul întrevederii, au fost analizate posibilitățile de valorificare a asistenței și expertizei la nivelul Comisiei Europene pentru consolidarea capacităților Biroului pentru integrare europeană, ale echipei de negociatori și ale experților din instituțiile naționale.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău