La Botoșani se vor desfășura Zilele Chișinăului

  • 04 August 2022 10:15
La Botoșani se vor desfășura Zilele Chișinăului

Timp de trei zile, 5-7 august, în orașul Botoșani din România se vor desfășura Zilele Culturii Tradiționale și Zilele Chișinăului. Programul cuprinde lansări de carte, evoluări ale artiștilor, expoziții, dar și proiecții de film. Evenimentele sunt organizate de către Primăria municipiului Chișinău, împreună cu Consiliul județean Botoșani, transmite IPN.

Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc vineri, la ora 12.00, în Sala „Mihai Eminescu” a Hotelului „Rapsodia” din Botoșani. În cadrul simpozionului „Tradiție și contemporaneitate” vor fi lansate două cărți: „Chișinăul de altădată” (autori ac. Andrei Eșanu și dr. Valentina Eșanu) și „Timpul sacru – Sărbătorile de altădată” (autor Marcel Lutic), prezintă Angela Paveliuc Olariu. Bogdan-Mihai Simion va susține o prelegere, iar autoritățile județene și locale o vor premia pe Aurica Cojocariu din Ungureni, meșter popular, care a primit recent primul titlu onorific de Tezaur Uman Viu al județului Botoșani.

Începând cu ora 17.00, publicul este așteptat pe Pietonalul Unirii pentru recitalul susținut de Bogdan-Mihai Simion și „Lăutarii de Mătase”, după care vor asculta tarafurile înscrise la cea de-a V-a ediție a Festivalului-concurs al Tarafurilor „Constantin Lupu”. De la ora 21.00, va fi organizat un cinematograf în aer liber.

Sâmbătă, la ora 12.00, la Memorialul Ipotești - Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu” va fi vernisată o expoziție de pictură – curator Florina Breazu, președinte al Uniunii Artiștilor Plastici din Republica Moldova.

De la ora 17.00, pe Pietonalul Unirii va răsuna muzica fanfarelor reunite la Botoșani pentru cea de-a XVI-a ediție a Festivalului-concurs al Fanfarelor. Începând cu ora 21.00, pe ecranul scenei va fi difuzat un film artistic.

În a treia zi,  începând cu ora 17.00, se va desfășura Festivalul Internațional al Cântecului, Jocului și Portului Popular „Vasile Andriescu”, ediția a XV-a, unde vor fi prezente ansambluri din județele Botoșani, Iași și Brașov. La ora 20.00, va evolua ansamblul etnofolcloric „Romanița” din Chișinău, conducător artistic – Mihai Siminică. Seara se va încheia cu recitalul interpreților „Lupii lui Calancea” și Guz, începând cu ora 21.00.

Pe toată durata evenimentului, pe Pietonalul Unirii din Botoșani vor fi expoziții cu vânzare ale meșterilor populari din România și Republica Moldova

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
24,96
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:5,14 m/s
Wed
25
Thu
23
Fri
22
Sat
25
Sun
28
Arhivă Radio Chișinău