La Biblioteca Națională pentru Copii ”Ion Creangă” a fost marcat Anul Nou Chinezesc

  • 10 Februarie 2021 17:40
La Biblioteca Națională pentru Copii ”Ion Creangă” a fost marcat Anul Nou Chinezesc

Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”, în parteneriat cu Ambasada Republicii Populare Chineze în R. Moldova, a organizat astăzi online o serbare consacrată Anului Nou Chinezesc sau Festivalului de Primăvară, informează MOLDPRES.

La eveniment au participat Zhang Yinghong, ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în R. Moldova, Zhang Yanjun, secretarul I al Ambasadei Chineze la Chișinău, Wang Yifeng, director al Institutului „Confucius” din cadrul Universității Libere Internaționale din Moldova, Radu Plămădeală, Centrul Chinez de la Chișinău, elevi care studiază limba chineză din Chișinău, Ștefan Vodă și Cahul. 

În alocuțiunea sa, ambasadorul Zhang Yinghong a menționat că R. Moldova și China au o prietenie tradițională, iar schimburile culturale au fost întotdeauna centura de legătură dintre cele două popoare. „Ambasada Chinei va susține și va promova în continuare schimburile culturale moldo-chineze și va construi o punte de comunicare între cele două popoare”, a mai spus oficialul chinez.

La rândul său, directorul Bibliotecii Naționale pentru Copii „Ion Creangă”, Eugenia Bejan, a precizat că instituția pe care o conduce marchează Anul Nou Chinezesc începând cu 2008, iar Ambasada Chinei a făcut bibliotecii importante donații de carte.

Participanții la eveniment au primit din partea Ambasadei Chinei cărți, albume și suvenire.

Sursa:MOLDPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău