La Biblioteca Națională a început Săptămâna Internațională a Accesului Deschis 2022

  • 24 Octombrie 2022 10:19
La Biblioteca Națională a început Săptămâna Internațională a Accesului Deschis 2022

Biblioteca Națională organizează Săptămâna Internațională a Accesului Deschis 2022, care se va desfășura în perioada 24-28 octombrie.

Potrivit organizatorilor, acesta este un eveniment global, care a ajuns în acest an la a cincisprezecea ediție. Tema declarată pentru anul 2022 este ”Deschiși pentru o justiție climatică”  (“Open for climate justice”).

Pe parcursul zilei de astăzi, la bibliotecă vor avea loc mai multe evenimente: prezentarea bazelor de date în acces deschis cu conținut ”justiție climatică”,  a expoziției de documente ”Deschiși pentru justiția climatică” și a expoziției de teze și a rezumatelor tezelor de doctorat cu genericul ”Cercetări științifice privind justiția climatică din R. Moldova”, discuția publică  ”Acțiunea schimbărilor climatice asupra omului” cu Anatol Puțuntică, doctor, conferențiar universitar, Facultatea de Geografie a Universității Pedagogice de Stat ”Ion Creangă” ș.a,  informează MOLDPRES.

Programul evenimentelor organizate cu această ocazie se va încheia vineri, 28 octombrie, cu sesiunea  consultativă online  ”Baze de date în acces deschis: integrarea subiectului ”justiție tematică”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:6,17 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău