La Bahmut luptă între 12.000 și 20.000 de soldați ucraineni și opun o rezistență feroce (liderul grupului Wagner)

  • 07 Martie 2023 19:00
La Bahmut luptă între 12.000 și 20.000 de soldați ucraineni și opun o rezistență feroce (liderul grupului Wagner)

Liderul grupului paramilitar rus Wagner, Evgheni Prigojin, a estimat marți, 7 martie, că în orașul Bahmut din estul Ucrainei asediat de trupele ruse luptă între 12.000 și 20.000 de soldați ucraineni, care opun forțelor ruse o rezistență înverșunată, relatează agenția Agerpres.

„Zi și noapte" se dau acolo lupte încrâncenate, "ucrainenii nu fug nicăieri", a remarcat Prigojin într-un mesaj transmis de serviciul său de presă.

„Oamenii lui Zelenski nu se sfârșesc, aruncă alți mii și mii în mașina de tocat carne", adaugă el, manifestându-și totuși admirația față de soldații ucraineni, care "mor în masă pentru Bahmut și se predau doar în ultimă instanță". "Nu mai spuneți că sunt lași! Ei sunt la fel ca noi, au același sânge", a mai scris liderul grupării Wagner despre soldații ucraineni.

Prigojin mai spune că trupele ruse simt la Bahmut pe propria lor piele "furia" președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, ale cărui trupe nu duc deloc lipsă de arme și muniții, în timp ce combatanții Wagner încă nu primesc din partea Moscovei munițiile, armele, vehicule și echipamentele militare de care au nevoie.

Cu o zi în urmă șeful grupării Wagner avertiza că armata ucraineană va apăra orașul Bahmut "până la capăt", în timp ce la Kiev președinția ucraineană a anunțat că, în urma unei reuniuni cu responsabilii militari, s-a luat decizia ca trupele ucrainene să nu se retragă din acel oraș și să reziste în continuare asaltului rusesc, urmând să primească și întăriri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău